IMG_9510blogg

God morgon torsdag och god morgon 1 mars. Det är "enbart" -13 grader ute och solen skiner. Det ser vårigt ut inifrån men jag vet att om jag går ut blåser det ilande och känns som -20. Så mycket för den första vårdagen! Men det är iaf ljusare ute och det märks. Speciellt på morgonen när det börjar ljusna redan innan tåget går 06:40.
Men det har varit såå kallt denna veckan och jag har frusit som aldrig förr. Från tågstationen i Sunne till skolan tar det 15-20 min att gå. Och jag och min pendlarkompis i klassen har virat våra halsdukar så många varv. Helst ska den täcka så mycket av ansiktet som möjligt för att stänga ute, iaf lite av blåsten och de -20 grader som varit. Idag har vi inga lektionern men jag vaknade vid 7 halv 8 ändå i morse. Vi har även en större rapport som ska vara klar nästa vecka som jag måste skriva på idag och imorgon. 

Just nu vil jag bara lägga ut och titta på en massa vår och sommarbilder. Känner att jag behöver soool.

Läs hela inlägget »

Tänt lite ljus och satte på "brasan" på netflix när mörkret kom idag. 

Den här lördagen började produktivt med skolarbete som gjordes klart. Sen tog jag det lugnt, gjorde mig iordning, gick ut på en promenad i över timmen. När jag kom hem blev det till och med en tupplur innan te och smörgås framför netflix. Det har varit en superlugn lördag med andra ord och jag har njutit sönder under dagen. Nu ska jag ta och laga lite mat här hemma och mysa sönder under kvällen också. Det kallar jag bra dag! 

Läs hela inlägget »

Igår va min dag såå stressig och jag kände ilska och frustration och fick magkatarr som jag inte haft på väldigt länge. Egentligen va den inge stressigare än någon annans dag eller så mycket stressigare än vad det brukar vara. Men något gjorde så att det åt upp mig innifrån och ut just igår.. Eftersom jag känner min egen kropp så pass bra har jag haft vissa tecken den närmaste tiden men inte tagit dem på allvar. När jag vaknade en natt gick jag ut i köket, såg att det fannns disk, och började ställa in i diskmaskinen. Lite såna saker. Och igår, var de både tvätt och träning och matlagning och allt annat när jag skulle komma hem från tåget vid 17.  Det vanliga egentligen. Men jag hade dåligt samveta för att jag "smet" när skolan slutade men vi inte riktigt va klara, för att hinna med tåget. När jag kom hem sprang jag ner och lade i tvätt, bytte om samtidigt som jag packade om väskan. Osv... Och man klarar ju det. Förutom att jag blev bestraffad med magkatarr senare plus att mina matrutiner blir helt paj. Jag glömmer att äta. Känner att jag är hungrig helt plötsligt och tar en banan i panik. 

Men idag är en sååå mycket bättre dag känner jag. Jag ska börja kl 10 med ett möte och sen lunch på det innan det är öppet hus på Broby. 
Detta betyder att jag fick vakna 7. Jag vaknade och kände mig så utvilad. Tänk vad 8 timmars sömn kan göra. Och imorgon är det ju faktiskt fredag och sen ledig helg för min del! 

Har varit kallt hela veckan och idag likaså. Längkallingar och allt är på. 

Läs hela inlägget »

Det är måndag efter jobbhelg och jag har inga lektioner men däremot en hemtenta som ska skrivas. 
Det har varit en kall helg och jag har cyklat runt på jobbet. Jag har lyckats dragit på mig världens munsår och känner att kylan gör jobbet mer energikrävande. Alla som jobbar inom hemtjänsten på vintern, med alla sjukdomar, snö, halka och kyla, alltid cyklandes eller gåendes under all stress, eloge till er. 

Men idag vaknade jag halv 8, satte mig framför nyhetsmorgon och såg när den kalla solen gick upp över vattentornet. Laddar upp inne i värmen inför resten av veckan då jag ska va i sunne hela dagarna. 

Läs hela inlägget »

Klockan är strax efter 07 denna morgon och det är fortfarande lika mörkt som natten ute. Utanför mitt fönster yr det verkligen omkring en massa snö och det blåser kuling. Det är snöstorm med andra ord. En storm som gör att jag fått backa och låta vädret sköta sitt. Jag som är van att alltid, oavsett väder dra till jobbet ändå. Finns inga väder i världen som hindrar hemtjänsten inte. Men när man pendlar blir det inte alltid som man tänkt sig och det tåget jag brukar ta va inställt och bussen går inte pga snöovädret. Som tur är går ett tåg kl 08.00 ist, vilket gör att jag enbart blir ca en halvtimme sen ändå. Och det är ju "bara" till skolan och inget jobb som ska passas. Note to future me: Försöka skaffa jobb så jag slipper pendla så långt. 

Men det blev en mysig morgon eftrsom jag var uppe och klar redan kl 06:20 när jag brukar gå till tåget. (Jag vet, tidigt). Jag satte mig i soffan, tände ett ljus, drack kaffet jag brukar ha med mig och gjorde det sista på ett skolprojet. 

Skolans fönster mitt emot mig min balkong. 

Läs hela inlägget »

Jag har lyckats varit en del förkyld det senaste halvåret. Rejält förkyld med feber varje gång. Och de senaste åren har jag ignorerat det hela, jobbat på och varit i skolan ändå. Det har varit i nödfall jag hållit mig hemma.
Min lite hårda filosofi mot mig själv: "En klarar mer än vad en tror". Eller " Det är inte så illa, det är ändå ingen som kommer tro mig om jag är hemma att jag faktiskt är sjuk".
Och ja, en klarar mer än vad en tror. Men nu börjar jag bli lite trött på den ständiga förkylningens som ploppar upp lite då och då. Så när febern kom smygandes på igår kväll så bestämde jag mig att stanna hemma idag.

Men oj vad svårt det var och jag mådde nästan sämre över skulden till mig själv över att stanna hemma än den faktiska förkylningen.   "Jag kunde väl åkt till skolan ändå. Va hemma och tycka synd om mig själv är ju ingen ide".  Samtidigt som jag knappt orkade upp ur sängen. Så idag är jag hemma, pluggar lite och FÖRSÖKER ta det lugnt. 
Detta är något jag måste bli bättre på. Försöka få bort mentaliteten att alla andra inte tror på en. Är man sjuk så är man. Även om det inte är inplanerat i kalendern och framställer mer stress än vila ibland.

Så det är min fredag och jag hoppas det blir bättre nu inför helgen, det brukar inte hålla i sig allt för länge. 

Jag har frusit så under veckan fast det inte är speciellt kallt och jag är bra klädd. Det har liksom gått igenom ben och märg. Jag har en fruktansvärd längtan efter värme och sol som jag nästan aldrig haft tidigare. Jag vill ha en ordentlig sommar så att jag kan bli ordentligt uppvärmd. 

Läs hela inlägget »

Nu har jag varit hemma i Karlstad sedan i tisdags och jobbar om dagarna lite extra innan skolan och pluggandet börjar igen. Idag jobbar jag kväll och imorgon dag, men slutar tidigare. Sen intar jag min nyårsvila. Vilket behövs, eftersom jag igår på jobbet hade en liten "mishappening" med cykeln. Mitt i stans kanske enda backe har jag helt plötsligt inga bromsar längre. Och cykeln går bara snabbare och snabbare. Nån sekund senare hoppar jag av cykeln i farten och springer bredvid den tills det tar stopp. Trodde nog jag skulle ramla men det gick bra. Förutom att smällen när jag hoppade av cykeln nog tog en del. För herru vad ont i ryggen jag fick efteråt, från ena höften, upp till ena delen av ryggen och sen huvudet. Och huvudvärken idag är inte att leka med. Ska försöka ta det lugnt tills jag börjar jobba igen. 

En bild på Franz från julen. 

Läs hela inlägget »
Vi har haft en bra jul här hemma i Köla men snart bär det av tillbaka till Karlstad. Ser fram emot en dag hemma imorgon innan det blir tre  dagar på jobbet. Ser också fram emot en nyår utan jobb, då jag tidigare år jobbat hela nyårshelgen och enbart vaknat av alla raketer på tolvslagen, sovit dåligt och sedan jobbat 13 timmar till. I år ser jag fram emot en lugn nyår med de närmaste.  

Idag blev ännu en lugn morgon med tomtegröt och skinksmörgås. 
Läs hela inlägget »

Det är juldagen och familjen har suttit vid frukostbordet länge med både gröt och skinka och sen så råkade frukosten bli fika. Så härligt. Nu sitter jag redo för en promenad och väntar på resterande som sitter och diskuterar mobiler. 

Julafton va lång, lugn och med en massa mat, fina julklappar och sällskapsspel som fick avsluta dagen 

Läs hela inlägget »