Idag blev en utflyktsöndag. Jag utforskade mina hemtrakter och tog cykeln till i2-skogen, ca 10 min från mig.

Läs hela inlägget »

När man pendlar kan det hända att inte tågen matchar med när man börjar, slutar osv. Idag kom jag till Sunne 2 timmar innan föreläsningen. Däremot hade jag tagit med kameran. Så det blev en promenad längst med älven. Imorgan har jag en föreläsning på morgonen och sedan ett möte 15.30, vilket ger mig ytterligare flera timmar. Men imoron blir det nog att plugga. 

Precis bortanför skolan. 

Fann en brygga. Har en tendens till att alltid finna bryggor på mina promenader, speciellt när jag inte känner till området så väl! 

Läs hela inlägget »

Jag bloggar inte för att en massa folk ska läsa det jag gör osv. (Det där lät klyschigare än vad jag trodde det skulle göra). För det första krävs det att jag faktiskt har folk som läser det jag skriver, och med min statistik med ca 100 pers på en månad är det inte direkt någon skrytsak. 100 pers på en dag är inte ens mycket i dagens media samhälle. 

Min lilla hörna

Det här är, och har varit länge, ett perfekt forum för mig att vara lite kreativ. Jag har alltid gillat att skriva och att ta bilder. När jag var yngre skrev jag väldigt mycket dagbok. När jag började ta bilder var det kul att publicera dem så att fler kunde se. Framför allt nära och kära. Och det är fortfarande därför jag bloggar. Och för den allra störta anledningen; att kunna titta tillbaka på det jag gjort under åren. Platser jag varit och hur mycket man som människa utvecklas. När jag läser ett gammalt inlägg kan jag oftast komma ihåg hur livet såg ut och hur jag kände just då. Vilket jag tycker är helt fantastiskt.

När man tittar tillbaka på allt konstigt man gjort

Jag kan ibland skämmas för att jag har en blogg, inte våga skryta med det osv. Jag antar att det fortfarande anses lite konstigt eller töntigt i vissa umgängen. Eller är det bara mina fördomar, jag vet faktiskt inte. När man däremot är superstor och har en massa läsare, börjar det bli mer accepterat. Igen, bara mina tankar.  

Jag tänker fortsätta vara kreativ här på mitt lilla egna hörn. Och bara när jag själv vill. Brukar bli nån gång i veckan eller så. Har även märkt att, sen jag började skolan har kreativiteten kommit smygandes mer, kanske för att jag går en så kallad "designskola". Men också med vetskapen om en lugnare vardag, med framför allt skolan. Även om jag fortfarande ska jobba några dagar i månaden, känns livet mindre stressigt och jag vill ta vara på dessa två åren så mycket som möjligt. Det är definitivt det positivt med att ha jobbat en massa för att senare börja plugga på heltid igen. Man har mognat en del sen gymnasit. 

Här, på detta fina lilla forum, tänker jag nu fortsätta att vara mig själv och blogga lite kravlöst, för att sen kunna titta tillbaka på allt kul jag gjort när åren rinner iväg, snabbare än vad man först anade. 
Men att slänga in lite tom "content", bara för att lägga ut något är inte min grej. Här hänger jag när jag har nåt att säga, till mig själv eller omvärlden. 

Läs hela inlägget »

Budor

Dagen efter att vi varit i Trysil vaknade vi upp, lite smått ömma av träningsverk och ont i kroppen efter all cykling, och för min del en vurpa som skadade min fot lite. Vilket jag inte märkte så mycket av då, men som jag fortfarande har ont i. Landade mitt på ena fotknölen, så den är rätt öm än, men verkar som den blir bättre iaf. 

Men trötta som vi var, tog vi en liten sovmorgon, åt frukost och sen gav vi oss iväg till ett vattenfall ca 15 min från Budor skidanläggning. Det var en promenad på kanske 30 min innan vi kom till själva vattenfallet. Riktigt fin natur, sol och en allmänt härlig morgon. Verklingen en bra sista sommarhelg, innan skola och jobb skulle dra igång på måndagen. För min del var det ju första dagen på min tvååriga utbildning på Broby Grafiska. Vilket jag nu gått en vecka utav. Men sista sommarhelgen spenderades definitivt på bästa sätt. 

På väg genom skogen. 

De va rätt brant ner till själva vattnet. 

Och ja, vissa av oss badade och jag var inte en av dem. Om jag hade haft badkläder med mig hade jag säkert inte orkat avstå, om jag känner mig själv rätt. Men fötterna badade jag och kallt var det. Råkade även tappa bort min sko, vilket så fint flöt iväg i det strömma vattnet...Trodde ett tag att jag skulle få gå med enbart en sko hem. Men som tur vad, så fann Linnea den när vi gick på skojakt. En blöt sko va bättre en ingen sko!! 

Linnea försöker se ut som om hon njuter av det, ack så "varma" vattnet. Vilket hon också lyckas med! 

Lite vila innan hemfärd och korvlunch. 

Läs hela inlägget »

Trysil
 

Sista helgen i augusti, alltså förra helgen, var jag och några till i Norge. Vi övernattade i Budor och sedan tog vi en dagstur till Trysil. Där hyrde vi cyklar och cyklade downhill hela dagen lång. 

Läs hela inlägget »

Den årliga räkmackan i Värmskog. 

En varm julidag

Midsommar vid lillstôga. En massa kakor, regn, dans och lek.

En kväll i juni. 

Vi hade grillkväll och Franz var med på ett hörn.

Sola, sola, sola, i juli blev det en hel del sol. 

Midsommarbukett.

Skogsvrå hemma hos föräldrarna. 

Det har blivit en hel del träning denna sommar, både själv och med sällskap. Känner att jag börjar få in en bra balans. Jag ser fram emot att komma in i rutiner till hösten. Både när det gäller träning och allt annat vardagligt.  

Tagen på midsommar. 

Och utflykten vi gjorde till Töcksfors och skogarna där. Blev fika på en gammal bondgård.

Och mera kaffe, denna gång hemma i lägenheten. 

Och mat. Ser en tydlig röd tråd här bland bilderna. Mat och dryck. Då vet jag vad denna sommar har bjudit mest på iaf! Dessa extremt goda burgare bjöd Linnea på en kväll i början av juli. 

Vi va på Håkan Hällström här i Karlstad. 

Och mer mat. Jag och Martin va ute vid Vänern och grillade i Juli. 

Jag och Sandra tog en vin och ostkväll ute i parken. 

Hemma i syrenbersån nån gång i juli.

Mormors kafe i Lysvik får avsluta denna sommar. Men än är den inte riktigt över. Jag ser fram emot fler skogspromenader, sol och svampplockning ändå bort i september. 

Läs hela inlägget »

Vem visste att ett par jeans kunde va bekväma. De senaste tio åren har min jeansgarderob bestått utav stuprörsjeans. Så tighta som möjligt. När jag nu upptäckt dessa så kallade "mammajeans" har min jeansvärld förändras. Inte lika tight längre, puh... ;) Min mage kan andas! 

För övrigt har denna lördag inte bjudigt på speciellt mycket. Det har regnat, varit sol och oftast har det både regnat och varit sol samtidigt. Jag har haft tråkigt, så som jag hade när jag var yngre. Vilket jag först tyckte va jobbigt men som till slut blev skönt. Jag måste inte alltid hitta på något fast jag är ledig, fast solen skiner, fast än att jag borde, måste passa på och allt det där. Idag har jag haft tråkigt, jag har gått omkring lite i cirklar för att vara ärligt. Tänkt. Tvättat fönstren. Tänkt ännu mer. Lyssnat på musik. Tänkt. Och till slut satt mig ner vid datorn, redigerat bilder och gjort sånt jag alltid gjorde förr. Men som jag aldrig "hinner med" längre. Eller rättare sagt för stressad för att slå sig till ro med. Det finns annat som är viktigare och bla bla bla. 

Franz har varit ovanligt lat idag också. I min rastlöshet försökte jag till och med få igång honom med lite lek. Han bara tittade på mig med sina stora blå ögon och gick och lade sig igen. 

Hej jeansen och mitt korta hår som jag just nu älskar.

Myspys känsla här hemma också. Kanske att hösten ändå kommer att bli okey.  

Läs hela inlägget »

Jag har inte haft framme "storkameran" så jättemycket under sommaren. Utan den har mest hängt med på äventyren.  Men under vardagen är det mobilkameran som gällt. Skulle va kul att använda systemkameran mer i vardagen igen, precis som förr, innan de bra kamrorna kom till mobilen. Det blir ju ändå så mycket bättre med en systemkamera än. Och det är faktiskt väldigt kul att titta tillbaka på.  

Det har blivit lite utflykter och rolighter. Och tre månader har gått snabbt än en gång. Nu är det ett helt år kvar tills nästa sommar. Vilket är lite sorgligt för jag har verkligen njutit av denna. Och när jag ser tillbaka på alla bilder som ändå har blivit, längtar jag lite tillbaka till juni. När alla blommor fortfarande blommade, träden var så där ljust gröna och nätterna nästan lika ljusa som dagarna. Nu kommer hösten med stormsteg. Bittersweet. 

Läs hela inlägget »