IMG_9510blogg

här vare julstök

Redan...

Jo, för vi ska fira lite jul hos mormor och morfar till helgen. Tidigt, men det var då alla kunde, man får ta och pussla ibland! Så i måndags var jag för att köpa klappar och idag fick jag ett ryck. Satte på julmusik, sjöng med till mössens julafton, tände ljus och slog in paket. Det var nästan synd att det bara var tre, kom in i värsta "flowet"!

Franz skulle va med, såklart.

Jag tycker, trots att jag inte är speciellt troende, att dessa små ritualer kring julen är så mysiga. Jag tror att människan behöver ritualer, stora som små. De skapar glädje och struktur i ett annars rörigt liv. Och det är absolut enda tiden på året då jag lyssnar på så pass lugn och stämningfull musik som "Helga natt" ;) Man blir ju nästan lite religös bara av det! 

Kommentera gärna:

Etikettmoln

-