IMG_9510blogg

Svartvitt i politiken

Jag vet att detta inte är en politiskt blogg, inte på långa vägar. Mest för att jag är en vind som byter riktning. ideer och tankar mer än vad programledarna i Mello byter kläder. Men en sak som jag i dagsläget tycker är så himla snett, är det där med lönerna som ska sänkas. Vilka är det som förlorar på det, jo låginkomstagare, som alltid. De som tjänar mycket fortsätter att göra det, leva livet och ha mycket makt. Får ännu mer makt eftersom klassklyftorna blir större. Vissa ser det nog inte så men för mig blir detta verkligen svart på vitt. De som tjänar lite, har "sämre" utbildning, jobbar inom ett kvinnodominerat yrke eller är nyanländ från ett annat land än Sverige, Norge, Danmark eller Finland, ska ha mindre lön än vad de redan i dagsläget har. Dessa grupper anses alltså mindre värda enligt de som sitter på makten idag. Kvinnor och invandrare. Så som det alltid har varit. Jag trodde vi hade kommit längre än så, men tydligen inte!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-