IMG_9510blogg

Att känna livet i sig

Idag önskar jag att jag kännde livet i mig. Idag är en sådan dag då jag hade kunnat gjort det. Solen lyser och vi är på väg mot våren.
Förr, när jag var barn och upp mot 19-20, kände jag ofta livet i mig. Den där pirriga känslan av lust på livet. När allt är bra. När man har förväntan över något.
Det kunde vara en så pass liten sak som att det snart var helg och att det skulle hända nåt roligt. Jag kunde gå å vara exalterad över helgen hela veckan, leva på känslan och bygga upp pirret.
Nu snuddar jag vid den känslan nån gång ibland och lika snabbt skjuter jag den undan.
Jag tror det har med att min naiva sida har blivit mindre och mindre. Nu när det händer någonting kul, till exempelt att jag ska ut och resa. Då tänker jag alltid att ”det kan ju hända nåt, planet kan gå sönder, jag kanske inte kommer in i landet, osv...” ganska extrema tankar för att inte bli besviken om det skulle, mot all förmodan hända nåt som vore mindre kul.
Stora saker som resor och annat kan jag ändå förstå varför det finns en poäng i att inte ta ut glädjen i förväg, för att få allting som ska vara fixat, fixat. Däremot gäller inte detta bara stora grejer, utan kanske en vanlig fest en helg. Jag tillåter mig aldrig att se fram emot det, i fall, och hör och häpna, festen skulle bli tråkig.
Ni hör ju, jag har gått och blivit tråkig. Som inte ens kan se fram emot saker utan tar död på det roliga innan det ens har skett. När hände detta, när blev mitt liv så pass seriöst att jag inte ens har lov att känna mig glad, exalterad och pirrig över något?
Jag vill ta tillbaka känslan av att kunna längta, känna mig pirrig och exalterad av småsaker i mitt liv. Jag vill känna livet i mig lite fler gånger än aldrig. Jag vill ta tillbaka en känsla och tillåta mig själv att inte slå undan den med katastroftankar.
Jag vill ta tillbaka livet...

Här minns jag att livet var bra. Jag var ute och åkte bil på de Värmländska skogsvägarna en fin höstdag. En sådan liten grej gjorde mig väldigt glad. Jag hade kameran med mig, te i termosen och naturen i bakgrunden. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-