IMG_9510blogg

Hjärtat av Värmland

Det är inte varje dag som jag står och tittar ut över Fryken. Definitionen av Värmland kanske vissa skulle hävda. Men ärligt talat så har jag inget förhållande till denna vackra sjö med dess kulliga omgivning. Eftersom jag är uppvuxen så pass långt i från den, var det mer som en saga i låten "Fröken Fräken" av Sven Ingvars, vilket jag och brorsan tog fram ur cd-stället när vi kom till mormor och morfar i Karlstad. Men de senare åren har jag varit mer i Sunne trakten, åkt omkring, tittat och tyckt om dess omgivning. Och vem visste att den sträckte sig andå fram till Kil. Inte jag, tydligen, antagligen bara för att det inte är något jag har reflekterat över. Men idag så vet jag, och jag vet även att Kils skidbacke är en bra utsiktsplats om man vill få en glimt av Fryken, hjärtat av Värmland.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-